برای توسعه وب سایت و نرم افزارهای آنلاین، امروزه به لطف کتابخانه ها و فریمورک های برنامه نویسی، انتخاب زیادی در اختیار توسعه دهندگان و مدیران پروژه است. شاید مهمترین ملاک برای انتخاب فریم ورک مناسب، هزینه توسعه و نگهداری و ساپورت آن توسط مدیر پروژه است. تکنولوژی های تحت وب معمولا به دو بخش اساسی سمت سرور و سمت Front تقسیم بندی می شوند.
تکنولوژی های سمت FrontEnd
تکنولوژی های سمت کاربر هیچگاه مثل امروز توسعه پیدا نکرده بودند. تقریبا هر سال شاهد پیدایش تکنولوژی های جدیدی هستیم که از سمت برنامه نویسان فرانت مورد استقبال قرار می گیرند. در این بین به معرفی چند تکنولوژی برتر می پردازیم:
زبان HTML
زبان HTML با اینکه یک زبان برنامه نویسی نیست، اما شالوده اصلی طراحی سمت کاربر به حساب می آید. فراگیری آن ساده بوده و به تمام ادمین های وبسایت های اینترنتی، فراگیری آن توصیه می شود. ویرایش ۵ این زبان به پختگی کامل خود رسیده و تمام عناصر واسط کاربری نظیر پخشکننده های فیلم، موسیقی و … را به صورت کامل پیشتیبانی می کند.
زبان جاوا اسکرپیت JS
جاوااسکرپیت تقریبا تنها زبان واقعی برنامه نویسی سمت کاربر به حساب می آید. به لطف تکنولوژی های جدید توسعه داده توسط شرکت گوگل، امروزه فریم ورک های محبوب زیادی توسط این زبان توسعه داده شده اند. مهمترین کتابخانه های زبان JS عبارتند از JQuery, React, Vue, Angular
زبان CSS
زبان CSS هم مانند زبان HTML یک زبان برنامهنویسی نبوده و یک زبان توصیفی است. هر چند در در ویرایش های جدید CSS امکان محاسبات به آن افزوده شده است. Css همچون جاوااسکرپیت دارای تعداد زیادی کتابخانه و فریم ورک است که محبوبترین آن بوت استرپ است.